Activiteit aanmelden

Met elkaar kunnen we een groot verschil maken

Bied een activiteit aan!

Iedereen kan meedoen met jut. Als we samen de schouders eronder zetten, zorgen we voor een schone kust. Ben jij actief binnen een vrijwilligersorganisatie, natuurorganisatie of ben je ondernemer op Terschelling en wil jij een excursie, arrangement of evenement aanbieden? Sluit je aan!

Verschillende soorten activiteiten

Zo doe je mee als aanbieder

Jut is een groeiend netwerk van betrokken en enthousiaste organisaties op Terschelling. We bieden eigen Jut-activiteiten aan en bundelen regelmatig ook de krachten voor meer grootschalige schoonmaakacties op het eiland. Als aanbieder stel je zelf jouw activiteit samen. Binnen Jut bieden wij drie soort activiteiten aan: excursies, arrangementen en evenementen.

Een excursie is een losstaande activiteit die je als individu of groep kunt boeken. Een arrangement is een volledig verzorgde ochtend / middag / dag of meerdaagse activiteit waarbij zaken als catering en een eventuele overnachting inbegrepen zijn. Een evenement is minimaal jaarlijks terugkerende gebeurtenis op een specifiek moment die voor een grotere groep toegankelijk is. De Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee is daar een voorbeeld van. Regelmatig geven wij als netwerk ook gehoor aan verzoeken van scholen en bedrijven om op maat een activiteit of arrangement samen te stellen.

Dit zijn de voorwaarden

 • Jut richt zich op het opruimen Noordzee- en Waddenkust van Terschelling. Een excursie, arrangement of evenement moet daarom altijd een fysiek afval opruimelement bevatten of
  op een andere wijze bijdrage aan een schonere kust.
 • Met Jut willen we op de plekken schoonmaken waar dat het hardst nodig is én houden we rekening met de kwetsbare Waddennatuur. Maandelijks worden de beste Jutlocaties tijdens
  een overleg bepaald. Word je partner van Jut, dan stellen wij het zeer op prijs als je regelmatig een dergelijke bijeenkomst bijwoont en/of hieraan een bijdrage levert.
 • Het doel van Jut is om de natuur erop vooruit te helpen. Activiteiten dienen natuur- en milieuvriendelijk te zijn. Lees meer hierover.
 • Bij de opruimactiviteiten worden zoveel mogelijk de herbruikbare juttassen van het project
  Jut gebruikt. Aanbieders van activiteiten kunnen deze tegen een speciaal tarief bestellen bij de Waddenvereniging.
 • De impact van alle Jutacties meten we aan de hand van opgehaalde kilo’s en het aantal deelnemers. Wij stellen het zeer op prijs als je deze aantallen als deelnemende partij aan ons doorgeeft. Het zijn getallen om aan te geven dat we ons stevig inzetten. Wij erkennen dat micropastics ook erg schadelijk zijn. De cijfers op deze website zijn dan ook niet meer dan
  een indicatie.
 • Om een activiteit aan te kunnen melden, heb je een VVV account nodig. De activiteitenagenda op deze Jut website vermeldt automatisch de Jut-activiteiten via het VVV zijn aangemeld. Je dient er zelf zorg voor te dragen dat jouw activiteiten tijdig worden aangemeld. Neem voor vragen rechtstreeks contact op met VVV Terschelling.
 • Samen zorgen we ervoor dat er meer bekendheid komt voor het project Jut en de Jutactiviteiten. Daarom vragen we iedere Jutpartner om Jut te vermelden op de eigen website en 1x per maand een eigen bericht te plaatsen op social media waarbij je #ikjut en de website www.ikjut.nl noemt.

Ja, ik sluit mij aan!

Aanmeldformulier activiteit