JUT etappe 5 augustus op Terschelling

Samen naar een schone kustlijn

Help 5 augustus ook mee!

Van 1 tot en met 15 augustus vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats die al voor de 8e keer door Stichting De Noordzee wordt georganiseerd. Samen met duizenden vrijwilligers zoals jij ruimen we in 30 etappes de héle Noordzeekust op.

Op donderdag 5 augustus gaan we samen aan de slag op Terschelling en hebben jouw hulp nodig. Meld je vandaag aan via onderstaande button als JUT vrijwilliger en krijg dé Juttas cadeau als bedankje voor je inzet!

Ja, ik jut

Start

Op donderdag 5 augustus ruimen we het strand rondom strandpaviljoen West aan Zee op het eiland Terschelling op. Daar staan wij samen met de organisatie van de Boskalis Beach Cleanup Tour voor je klaar met opruimmaterialen. De Noordzeekraam (startlocatie) is open van 10:00 uur tot 16:00 uur. Vanaf 10:00 uur kun je je melden met je inschrijfbewijs. Bij het inschrijven kies je een tijdslot waarop je kunt starten, namelijk 10:00 of 11:00 uur.

We willen je vragen om je binnen jouw tijdslot te melden bij de Noordzeekraam bij strandpaviljoen West aan Zee. Je hoeft het inschrijfbewijs niet te printen, want we kunnen deze inscannen vanaf je telefoon.

Nieuwe concept

De afgelopen jaren liepen al 14.457 vrijwilligers mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Dan is het goed om te weten dat het dit jaar net wat anders gaat. Andere jaren liepen we bij de meeste etappes met een grote groep van A naar B, om vervolgens met de bus terug te worden gebracht.

Dit jaar hebben we elke dag twee Noordzeekramen staan: eentje in het noorden, en eentje in het zuiden van het land. Wanneer je ’s ochtends aankomt, staan we op Terschelling klaar om je te verwelkomen, uitleg te geven en opruimmaterialen uit te delen.

Tourdag

En dan ga je aan de slag. Van tevoren is een groot stuk strand met vlaggen afgebakend waar je kunt opruimen. Je mag zelf weten hoe lang je wil helpen. Je bent welkom als je de hele dag wilt opruimen en graag een eind loopt, maar ook als je maar een uurtje kunt en in de buurt van het paviljoen wilt blijven.

De organisatie van de Beach Cleanup Tour is de hele dag bij de Noordzeekraam, en een deel loopt en fietst rond in het afgebakende stuk strand om jou te helpen met het legen van je Juttas. Maar ook om je vragen te beantwoorden over het afval of over mooie aanspoelsels die je vindt op het strand. Je kunt de opruimmaterialen tot 16:00 uur inleveren bij de Noordzeekraam.

Coronamaatregelen

  • Onze medewerkers op locatie gebruiken de Corona Check-app en hebben een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Voor jou, deelnemer aan de Tour, is dit niet verplicht.
  • Wij vragen wel om je te houden aan de coronamaatregelen van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan thuisblijven als je klachten hebt en aan afstand houden. Volg de instructies van de organisatie op.
  • Neem zelf handschoenen of een prikstok mee als je die hebt in verband met hygiëne.
  • Je kunt je handen desinfecteren bij de Noordzeekraam.
  • We willen je vragen om je ’s ochtends aan te melden binnen het tijdslot dat je hebt gekozen. Zo kunnen we voorkomen dat het erg druk wordt en we onvoldoende afstand kunnen houden.
Ja, ik jut