Afval krijgt een tweede leven

Juttas

Een herbruikbare tas om mee te jutten, gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Dat is de juttas. De opbrengst van de verkoop van deze tas gaat rechtstreeks naar Jut. Zo draag je op meerdere manieren bij een aan schone kust.

Geïnspireerd op de plunjezak

Onverwoestbaar

Tijdens het jutten leg je soms behoorlijke afstanden af. Dan is het lekker als je het door jou gevonden afval niet steeds in de hand moet dragen, bijvoorbeeld in een vuilniszak of handtas.

Het model van de juttas is geïnspireerd op de aloude plunjezak. Eenvoudige cilindervormige zakken van onverwoestbare materialen waarin soldaten, matrozen en vissers hun bagage meenamen. De juttas is gemaakt van 100% gerecyclede materialen, waaronder oude banners van buitenwinkel Bever.

Helaas is de juttas op dit moment uitverkocht. Zodra er weer nieuwe voorraad is, laten wij dat weten!

Bestel de juttas en steun JUT

3x duurzaam

  • Herbruikbaar. Jutten met plastic tassen of vuilniszakken zorgt voor onnodig afval.
  • Gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Met deze juttas geven we afval een tweede leven.
  • Onverwoestbaar. Ontworpen voor een zeer lange levensduur.

In één beweging afval opruimen en weer doorlopen

Volop ruimte

De juttas heeft het formaat van een vuilniszak en leent zich perfect voor (lange) juttochten. De tas is ook heel geschikt voor andere doeleinden dan jutten. Hij biedt ruimte genoeg voor een hele hoop kampeerspullen of neem hem mee voor een dagje strand. De juttas heeft een grote opening, waar je gemakkelijk je gevonden afval in kwijt kunt.

Tijdens het jutten, draag je de jut tas schuin voor je buik. Door het stevige materiaal waarvan de tas gemaakt is, blijft de opening goed toegankelijk. In één beweging raap je afval op en gooi je het in de tas. Wil je comfortabel lopen, gooi dan de juttas over je schouder heen. Na het jutten gooi je het afval via de grote opening gemakkelijk in een container en keer je vervolgens de tas binnenstebuiten om overgebleven zand eruit te schudden.

De makers

De juttas is een initiatief van de Waddenvereniging. Blue LOOP Originals is producent van de tassen. Wij bedanken buitensport Bever voor het schenken van hun oude banners met fantastische natuurmotieven waardoor elke tas een waar kunstwerkje is geworden.